fbpx

AATOS ORAVA

AKUPUNKTIOHOITAJA & KOULUTETTU HIEROJA

 

AATOS ORAVA

AKUPUNKTIOHOITAJA & KOULUTETTU HIEROJA

 

Onko mukava herätä aamulla uuteen päivään? On! Se on mulle tärkeätä ja se on mun motto. Siksi olen akupunktiohoitaja. Se kutkutteleva olo vatsanpohjassa, kun puntaroi päivän suomia mahdollisuuksia ja tuntee kiitollisuutta niistä asioista, joita pääsee tekemään.

Asioita, jotka saavat innostumaan ja inspiroitumaan. Se on elämää!

Akupunktiohoitaja ja hieroja Aatos Orava tarjoaa akupunktiota Helsingin lohikäärmeklinikalla

AKUPUNKTIO ON MUN JUTTU, OSA MUN SIELUN MAISEMAA JA ELÄMÄNTAPAA

Akupunktio tarkoittaa myös jatkuvaa oppimista ja uusien ihmisten ja tilanteiden kohtaamista. Joskus se on myös salapoliisityötä. Jokaisella kohtaamisella mietin juuri tämän ihmisen oireita ja niiden syitä. Pohdin niitä kiinalaisen terveysperinteen opetusten valossa. Tiedän kokemuksesta, että melkein kaikkea voidaan hoitaa. Ei välttämättä akupunktiolla, enkä väitäkään olevani se, joka osaa ja ymmärtää kaiken. Mutta akupunktiosta on moneksi ja siitä voi olla apua yllättävän moneen vaivaan ja pulmaan.

Akupunktio on kokonaisvaltainen hoito, jossa myös tunteet ovat läsnä

Herkullisimmat fiilikset tulevat silloin, kun ihminen tulee vastaanotolle pitkäaikaisen vaivan kanssa ja ehkä epäilee, voiko kukaan auttaa. Yhden tai muutaman akupunktiohoidon jälkeen hän kokeekin tuon kauan piinanneen pulman jääneen historiaan. Hyvä esimerkki on äitini, jota yli 40 vuotta piinannut huimaus saatiin akupunktiolla aisoihin. Olin juuri aloittanut alan opinnot ja ehdotin akupunktion kokeilemista huimauksen hoitamiseksi. Tehtiin muutama hoito ja huimaus loppui! Äitini oli syystä todella tyytyväinen tähän tulokseen ja minäkin sain tuntea, miltä tuntuu kun hoito tehoaa!

Akupunktiolla hoidetaan koko ihmistä

Akupunktiolla hoidetaan koko ihmistä

ELÄMÄNTARINANI

Kuinka munkista tuli akupunktiohoitaja?

Olen kotoisin Oulusta, mutta lukion jälkeen muutin Helsinkiin ja liityin munkkiyhteisöön. Henkisen tiedon ja kasvun kaipuu oli kova. Yhteisössä vuodet kuluivat nopeasti luostarimaisissa olosuhteissa meditaation, henkisten harjoitusten ja vapaaehtoistyön täyttäessä päivät. Itämaisen viisauden lähteillä käytiin pyhiinvaelluksilla Intiassa useamman kerran. Erään matkan aikana tapasin kiinalaisen lääkärin ja sain tutustua akupunktioon. Se teki minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Elämä munkkiyhteisössä jatkui vielä joitakin vuosia kunnes 2015 muutin omilleni ja palasin yhteiskuntaan ja länsimaiseen arkeen. Miten järjestän elämäni? Mitä työtä haluaisin tehdä? Istuin alas ja ensimmäisenä mieleeni tuli kirkkaana akupunktio. Se hetki oli hyvin syvästi merkityksellinen. Tuo kirkas ajatus johdatti minut vuonna 2017 opiskelemaan akupunktiota ja seuraavana vuonna aloin tehdä hoitoja oppilastyönä. Jotkut ensimmäisistä asiakkaistani käyvät yhä vastaanotollani ja olen siitä valtavan iloinen!

HAUSKOJA FAKTOJA

Akupunktiohoitaja Aatos Orava Helsinki

Elin 17 vuotta munkkina

Ashtanga on jooga-suosikkini. Joogan lisäksi harrastan avantouintia ja saunomista. Kesällä on kiva kerätä villiyrttejä, liikkua luonnossa ja harjoitella tasapainoa slacklinellä.

Haasteet houkuttavat. Sellaisen otin vastaan äiti Amman vieraillessa Suomessa 2019 kun lupauduin kokiksi. Silloin valmistettiin tervetuloateria Amman seurueen yli neljälle sadalle jäsenelle 😀

Ruoanlaittokeikat ovat myös lähellä sydäntäni ja vastapainoa akupunktiolle

MINUSTA MUUALLA

Artikkeli “17 vuotta munkkina” (Iltalehti plus), tästä! artikkeliin.

Vieraana Leveli -podcastissa

Vieraana Earth Brother -podcastissa

Uutiskirje

Liity uutiskirjeen tilaajaksi ja kuulet ensimäisenä Lohikäärmeklinikan uusimmat kuulumiset.

Puhelin

045 263 9563

Osoite

Viides linja 16D
00530 Helsinki